Feedback – Vad tycker du om sajten?
Vad tycker du?

Sensus digitala verktygslåda är i ständig utveckling. Vi skruvar på form, funktion och fyller hela tiden på med nytt innehåll.

Har du tips, råd, feedback eller stött på problem med sajten? Hör gärna av dig till oss via formuläret!

Tack!

Vi uppskattar att du tog dig tid och även om vi inte alltid återkopplar (beroende på belastning) så läser vi alltid allt.

Ajdå, något gick fel. Prova igen!

Senast uppdaterad 

2021-09-15

SENSUS DIGITALA VERKTYGSLÅDA

Tips på energizers i det digitala mötesrummet

Energizers är korta övningar, ofta med rörelse, som används för att rensa tankarna och skapa fokus och närvaro på det som ska göras tillsammans eller för att skapa energi i gruppen. Olika energizers passar i olika grupper. Här får du några exempel.

Skriv ut / Spara PDF
Visa online

Behöver du en PRO-licens för Zoom?

Vissa cirklar och verksamheter behöver full licens för att slippa de begränsningar som ett gratiskonto kommer med. I Sensus omställningsstöd finns det möjlighet för cirkelledare att få en egen fullversion-licens för Zoom.

Kom i kontakt med oss
Så här kan det se ut! 

Följa John

Börja med att se till att alla ser varandra på skärmen. En deltagare börjar och visar en rörelse, alla de andra följer efter och gör likadant. Den som gör rörelsen får gärna även samtidigt beskriva sin rörelse. Den som har börjat skickar sedan vidare till nästa person som gör en rörelse, som alla härmar och skickar sedan vidare etc. - laget runt tills alla har gjort en rörelse. Tips: Det är enklare om alla som har möjlighet står upp och att alla har sina mikrofoner på. Då går det snabbare att skicka vidare och det blir flyt och tempo.

High Five!

 • Börja med att se till att alla ser varandra på skärmen
 • Gör high five med grannen på skärmen
 • Variera - åt sidan, uppåt, nedåt, framåt mot kameran...

Sten, sax, påse

 • Börja med att se till att alla ser varandra på skärmen
 • En leder leken, den kan inte åka ut.
 • Ledaren säger: “Sten, sax, påse, kör!” och på ordet “kör” visar  ledaren och alla deltagare samtidigt sten, sax eller påse.
 • Kör leken i omgångar. De som åker ut stänger av kameran. Kör så länge det känns kul eller tills det bara är en person och ledaren kvar.
 • Variera - det går även att leka två och två eller i mindre grupper om det går att dela in deltagarna i mindre mötesrum/breakoutrooms.

Hattparad

 • Börja med att se till så att alla ser varandra på skärmen.
 • Alla får ca 1,5 minut på sig att hitta en huvudbonad. Stäng av kamera och ljud medan ni fixar huvudbonaden och slå på kameran när ni är redo att visa upp era hattar.

3 saker som …

En person börjar med att säga vem som ska svara och säger sedan: “3 saker som är blåa/är runda/är mjuka/glittrar/flyter/rullar/(vad som helst)”. Nästa runda får den som svarade komma på "3 saker som…" och skicka vidare till någon.

Skattjakt

Skriv en lista med saker som deltagarna ska hitta (inomhus och/eller utomhus). En variant kan vara: saker som rullar, glittrar etc. Övningen går även att göra i grupper. Den grupp/deltagare som först hittat alla saker har vunnit.

Föremål som symbol

Be deltagarna hämta ett föremål som symboliserar hur de känner sig just nu, något de hoppas få ut av mötet eller någon annan fråga som knyter an till det ni ska göra. Gör sedan en runda där alla deltagare visar upp sitt föremål och berättar varför de valt just detta. Övningen kan även genomföras i breakoutrooms i mindre grupper om den möjligheten finns.

Ögonyoga

Ibland blir ögonen trötta av att sitta länge vid skärmar då kan denna ögonyoga vara bra. Be deltagarna blunda, ta några djupa andetag, och hålla huvudet rakt upp och stilla det är bara ögonen som ska röra sig.

Guida sedan enligt nedan:

 1. Titta så långt upp och långt ner du kan 4-10 gånger i vardera riktningen.
 2. Blunda och vila medan du räknar till 10
 3. Titta så långt åt vänster och så långt åt höger som du kan  4-10 gånger i vardera riktning.
 4. Blunda och vila medan du räknar till 10
 5. Titta diagonalt så långt snett upp vänster och snett ner höger som du kan 4-10 gånger i vardera riktningen.
 6. Blunda och vila medan du räknar till 10
 7. Titta diagonalt snett upp höger och snett ner vänster som du kan 4-10 gånger i vardera riktningen.
 8. Blunda och vila medan du räknar till 10
 9. Låt ögonen titta i halvcirkel uppåt så långt i ytter lägen som du kan (som vindrutetorkare) 4-10 gånger.
 10. Blunda och vila medan du räknar till 10
 11. Låt ögonen titta i halvcirkel neråt så långt i ytter lägen som du kan 4-10 gånger.
 12. Blunda och vila medan du räknar till 10

Sång och rörelse

Att försöka sjunga i videomöten blir allt annat än proffsigt pga. fördröjningen men det kan å andra sidan och av samma anledning bli lite kul. Med enkla barnramsor kan du bjuda upp till slarvig allsång med eller utan rörelse. Använd gärna enkla ramsor/visor som de flesta kan, exempelvis Imse vimse spindel, Huvud, axlar, knä och tå och Min hatt den har tre kanter…

En annan enkel grej är att dela någon bra danslåt och låta alla köra lite frigörande dans och bara skaka loss tillsammans!

Senast uppdaterad 

2021-09-15

Missa inte vår distansverksamhet!

På sensus.se hittar du massor av cirklar och kurser som går att delta i på distans.

Kika i våra andra kategorier

Verktygslådan består av flera kategorier med olika material – det är bara rota runt!

Du använder en gammal webbläsare

Du använder en äldre version av Internet Explorer som denna webbplats inte är anpassad för. Du behöver använda Chrome, Safari eller annan modern webbläsare.

Med knappen nedan kan du ladda ned och installera Google Chrome.
Ladda ned Chome